om oss

Om oss

Livet Bitch! är en konstnärlig plattform baserad på delaktighet, representation och samverkan. Vi verkar för att unga tjejer och kvinnor oavsett bakgrund ska ha mer plats i kulturlivet och i det offentliga rummet. Livet Bitch! samarbetar med professionella konstnärer som delar vår vision för att höja statusen på kvinnor och unga tjejers konst. Tillsammans skapar vi en egen norm på scen där vi sätter agendan för vilka berättelser som är universella.

LIVET BITCH! STUDIO

Livet Bitch Studion har funnits i Södertälje sedan mars 2017. Varje tisdag mellan 16.30-19.00 intar vi Gamla flickskolans aula på Västra kanalgatan 2. Livet Bitch! studio är vår öppna teaterverksamhet för alla som identifierar sig som tjejer mellan 13- 25 år. Vill du utvecklas som skådespelare i ett tryggt rum med en stark gemenskap? Då är Livet Bitch! studio något för dig. Livet Bitch! studio leds av Johanna Thor och Grete Havnesköld. Ibland har vi olika gästlärare som inspirerar oss och ger oss nya verktyg på scen.

Under hösten 2019 går vi in i produktion och Livet Bitch! studio blir en repetitionsstudio under ledning av regissör Rebecka Cardoso. Vill du delta i höstens produktion måste du anmäla intresse innan 20 augusti då studion öppnar igen.

Historia

Livet Bitch! började 2011 i Södertälje och var då en liten ensemble bestående av tre professionella skådespelare och tre 17-åringa tjejer från Hovsjö. Mellan åren 2012- 2016 bestod ensemblen av Iman Keise, Linnea Tengroth, Manosh Milkon, Cecilia Al-Matni samt Grete Havnesköld och Johanna Thor som även ledde ensemblen. Tillsammans spelade vi våra föreställningar Livet Bitch? (2012) och Deras rum (2016) i olika sammanhang, både i och utanför Södertälje.

Genom Kulturrådets nationella satsning Kreativa platser 2017-2019 fick vi en möjlighet att utveckla det arbete med communityteater och unga kvinnors plats på scen som vi påbörjat.

Från och med mars 2017 har vi kunnat erbjuda kostnadsfri öppen teaterverksamhet för alla inom målgruppen samt uppsökande verksamhet i olika former i Södertälje samt föreställningar på Estrad, Södertälje stadsscen för Södertäljepubliken.

Kontakta oss

info@livetbitch.se
070-8480390
073-3267445

Adress

Livet Bitch! Kulturförening
Fatburs Kvarngata 20
118 64 Stockholm

Besöksadress:

Västra kanalgatan 2 Södertälje
Orionkullen, Gamla flickskolan
© 2019 Livet Bitch! empowered by Jonas Valdés