Grete Havnesköld

Första blogginlägget. Sommar 2019

Första blogginlägget på nya hemsidan. Det är sommar. Vi har avslutat Livet Bitch! Studio för terminen. Vi har nästan castat pjäsen. Vi har skrivit en pjäs. Vi har namngett den. Vi har (försökt) planera höstens repperiod och premiär. Vi är i slutskedet med vår metodbok om Livet Bitch!. Hela Sverige börjar checka ut och det ska jag med inom kort. Men kan inte låta bli att gå på sommar med ett pirr i magen över den föreställning som ska upp på scen i höst - Täljes blivande brud.


Den handlar om en ung kvinna som ska gifta sig, om hennes perfekta storasyster, om hennes kompisgäng från högstadiet, hennes yngre kusiner, om oskulden och Tinder. Men mest av allt handlar den om omöjlig kärlek i en stad som Södertälje.

Jag är stolt över att vi gör den här pjäsen. Det är jag och Johanna och Rebecka Cardoso som har skrivit men det är ett enormt grupparbete. Inte ett sånt där ni vet som var i skolan, där typ två som var väldigt irriterade gjorde jobbet och dom andra åkte med på en räkmacka. Utan ett lustfyllt, spännande, modigt och gediget grupparbete där många olika unga tjejer och kvinnor från staden varit involverade och delat med sig av olika berättelser, åsikter och tankar. Ni vet vilka ni är. Jag vill också rikta ett tack till Marlen Eskander, Broula Barnohro Oussi och Maria Geni för att ni delat med er av kompetens och kraft i frågan om heder till projektet. Det gör att vi nu är redo att lyfta denna fråga till en scenisk nivå. Vi är redo och hoppas att resten av Södertälje också är det. Nu kör vi! Jag menar snart, efter semestern. Längtar!!

Kontakta oss

info@livetbitch.se
070-8480390
073-3267445

Adress

Livet Bitch! Kulturförening
Fatburs Kvarngata 20
118 64 Stockholm

Besöksadress:

Västra kanalgatan 2 Södertälje
Orionkullen, Gamla flickskolan
© 2019 Livet Bitch! empowered by Jonas Valdés